Boijmans TV 2013 episode 2. Order and Harmony from ARTtube on Vimeo.

© ARTtube – Boijmans TV SII-11

Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong en Sander Burger. De televisieserie biedt een kijkje achter de schermen van het museum; niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, de suppoost en andere medewerkers van het museum. Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd. Rondleider Bregje, gespeeld door Ro Theater actrice Jacqueline Blom, neemt elke aflevering een bijzondere groep mensen mee door de collectie en bespreekt een van de topstukken van het museum.

Op zondag 24 februari 2013 vindt in Museum Boijmans Van Beuningen de grote Boijmans TV-dag plaats. Een kanteling van de werkelijkheid, zoals u van Boijmans TV gewend bent, maar dan echt! Lees hier meer over dit event.

Met het televisieprogramma Boijmans TV wil Museum Boijmans Van Beuningen kunst in de huiskamers brengen van de circa 1 miljoen inwoners van de regio Rijnmond die het museum normaliter mogelijk niet snel zouden bezoeken. Elke aflevering is na uitzending ook te zien op ARTtube.

Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website